Landelijke woonaccessoires

Er zijn verschillende soorten landelijke woonaccessoires maar allemaal worden ze met de hand gemaakt. Of het nou een heerlijke warme woondeken van merinowol is, een woonkussen van schapenvacht of een meditatiepoef van katoengaren. De woonaccessoires  zijn een blikvanger in iedere kamer.

 

51188392_2583532551673551_8967963646160273408_n

De materialen waar ik mee werk zijn allemaal restmaterialen, de schapenwol is tweedehands. De eerste eigenaar loopt nog lekker in de wei te

huppelen, druk bezig met het verzorgen van de volgende schering van zijn mooie vacht. Door deze vacht te vilten blijft te vacht diervriendelijk.

 

 

 

En het katoengaren is een overblijfsel uit de textielindustrie en komt uit Polen. Dit katoengaren is ook uitermate geschikt om andere dingen van te maken, echter ik vind juist de verschillende diktes zo mooi in het interieur passen. Er is van dit garen een junior (3 mm), premium (5 mm) en jumbo (9 mm) uitvoering.

 

 

Het combineren van de verschillende materialen geeft de ruimte een zacht maar stoer uiterlijk. Ben je allergisch voor wol of vind je dat grove niet mooi, er zijn ook woondekens die gemaakt zijn van acrylgaren. Deze dekens kunnen ook op bestelling gemaakt worden en in iedere gewenste combinatie.