Landelijke woonaccessoires

Er zijn verschillende soorten landelijke woonaccessoires maar allemaal worden ze met de hand gemaakt. Of het nou een heerlijke warme woondeken van merinowol is, een woonkussen van schapenvacht of een meditatiepoef van katoengaren. De woonaccessoires  zijn een blikvanger in iedere kamer.

Tegenwoordig worden veel woonaccessoires gemaakt van synthetische materialen, dit is totaal niet duurzaam in het proces dat het gemaakt wordt. De natuur levert hele mooie grondstoffen voor het maken van deze accessoires, laten we daar gebruik van maken zonder de natuur schade te berokkenen.

 

spierwitte gevilte vacht

 

De materialen waar ik mee werk zijn allemaal restmaterialen, de schapenwol is tweedehands.

De eerste eigenaar loopt nog lekker in de wei te huppelen, druk bezig met het verzorgen van de volgende schering van zijn mooie vacht.

Voor de gezondheid van het schaap moet de vacht 1 x per jaar geschoren worden. Dit gebeurt meestal in het voorjaar, net na de periode dat de lammetjes zijn geboren.

De geschoren vacht wordt door mij voorzien   van een wollen achterkant door middel van natvilten. Zo kunnen wij en het schaap genieten van de mooie vacht.

 

 

 

 

 

En het katoengaren is een overblijfsel uit de textielindustrie en komt uit Polen. Dit katoengaren is ook uitermate geschikt om andere dingen van te maken, echter ik vind juist de verschillende diktes zo mooi in het interieur passen. Er is van dit garen een junior (3 mm), premium (5 mm) en jumbo (9 mm) uitvoering.

Het katoengaren bestaat uit 42 draden die samen zijn getwijnd, dit zorgt er voor dat het garen slijtvast en erg sterk is.