Er zijn zo ontzettend veel soorten steken, maar welke zijn er nou mooi om daar je woondeken van te hebben. Wat is het effect op de deken als je hem breid of haakt?

 

Hoe ziet de deken er uit in een bepaalde steek van grove materialen zoals lontwol of chenille. De steek komt veel meer naar voren dan wanneer er met “gewoon” breigaren wordt gewerkt.  Omdat de woondekens met de hand gebreid worden, de wol ligt op tafel, zijn er wat minder steken nodig dan met breien of haken op de normale naalden. Echter is er nog zeer ruime keus om een unieke deken te kunnen hebben. Je kan  de woondekens ook breien op bezemstelen of pvc-buizen, hou er dan wel rekening mee dat je “slagruimte” nodig hebt. Het breien wordt dan gedaan op dezelfde manier als met de kleine breipennen, zelf vind ik dit vele malen zwaarder dan wanneer je de wol op tafel laat liggen tijdens het werken aan de woondeken.

Ik ga in de volgende pagina’s laten zien wat de werkwijze van een bepaalde steek is, en natuurlijk wat het resultaat is. Dit wordt gedaan door middel van foto’s en filmpjes. Tevens zal ik laten zien hoe de steek er uit ziet als je hem van chenille XXL maakt.

 

Chenille XXL is een heerlijk zachte garen die de vergelijkbaar is met badstof. De garen is ongeveer 1,5 cm dik en in minder kleuren verkrijgbaar dan de lontwol, chenille is momenteel te leveren in 13 kleuren  en lontwol in meer dan 50 kleuren. De chenille heeft een aantal voordelen ten opzichte van de lontwol. het kan gewassen worden in het wasmachine en mensen die allergisch zijn voor wol kunnen zo toch een mooie woondeken hebben. Als kinderen of huisdieren hebt is een woondeken van chenille ook een aanrader. Mocht je twijfelen en meer informatie willen hebben, neem gerust contact met me op.